Månadens grafiker: Lotta Pettersson

Kategori: Utställning
Plats: Almedalsbiblioteket, Plan 3
När: torsdag 1 juni kl (Hela dagen) - fredag 30 juni kl (Hela dagen)
Arrangör: Grafikgruppen Visby

Lotta Pettersson är Månadens grafiker på Almedalsbiblioteket i juni.

En symfoni av gammalt och nytt, en lek med bilder, material i en härlig blandning.
Jag har tecknat och låtit idéer växt fram som en vild lek, med hårt arbete och experiment. I mitt arbete har jag till stora delar utgått från befintliga bilder ur nutid och konsthistorien och förändrat kontext. Bilderna har en klassisk struktur och ofta ett syfte som är kopplat till makt och hierarkier. Jag vill förändra budskapet i bilden och arbetar medvetet med det. Jag sätter mig själv i fokus och blir en del av bilden och budskapet. Mitt arbete kan liknas vid collageteknik då jag klipper och klistrar i dessa bilder som jag sedan kombinerar med tecknade figurer. Jag tecknar mycket och ofta på papper och små lappar, nästan alltid oorganiserat och förutsättningslöst, sedan har jag tryckt med screentryck. Dessutom provar jag olika kompositioner, dimensioner, ytor, strukturer och ljusgrad. Jag utgår ofta från mig själv, vem är jag? Drottningen eller en osynlig ande.

Denna gång har jag gått längre och kombinerat flera olika tryck som jag gjort med varandra och jobbat vidare där ifrån. Jag har jobbat fritt, inte perfekt, utan det har fått bli det oprecisa. Något nytt för mig, se något nytt eller något som jag har sett. Jag kombinerar soignerad estetik med det oväntade skeendet, i en ohämmad lek.

Pettersson Juni 2.jpg