Databaser

empty img

Biblioteket ge tillgång till en stor mängd databaser via Uppsala universitetsbibliotek där ni kan söka olika typer av publikationer genom en enda sökruta t.ex. vetenskapliga artiklar, tidskrifter, avhandlingar m.m. Om ni är osäker på vilken databas är mest lämplig för just det du söker, kan ni få hjälp från bibliotekarie står i informationsdisken på Almedalsbiblioteket. För studenter, lärare/forskare är databaserna nåbara hemifrån. Logga då in med ditt användarnamn och lösenord.

Databaser A-Ö

UU_logo

Landguiden

En databas om länders geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi och sociala förhållanden med mera. Man kan också ta fram kartor eller jämföra länder statistiskt och få svar i form av tabeller och diagram. Omfattar alla världens länder. Databasen är endast tillgänglig från Almedalsbibliotekets datorer och går inte att komma åt databasen hemifrån.
Sök i Landguiden

landguiden

Alex

I Alex hittar du biografiska fakta och presentationer av  skönlitterära författare. Titellistorna i Alex innehåller också uppgifter om filmatiseringar.  Du kan nå informationen i Alex även hemifrån genom att logga in med ditt lånekortsnummer.
Sök i Alex

alex

Uppsala universitets publikationer

Uppsala Universitet har utvecklat ett databassystem för digital lagring av uppsatser, avhandlingar etc. Systemet kallas Digitala Vetenskapliga Arkivet och är en satsning inom OpenAccess, dvs all information som lagras i arkivet är fritt tillgänglig för alla.

Forskare och studenter som har tillhört Högskolan på Gotland ska nu registrera och publicera i Uppsalas DiVA.

Diva

Fler forskaningsresurser

Libris Uppsök – examensarbeten och uppsatser
SwePub – en söktjänst för svensk forskningsinformation