Reporterskola- Fullbokat! -För att bli uppsatt på reservlista kontakta eva.nahlin@gotland.se

Kategori: Barn
Plats: Almedalsbiblioteket, Almedalsbiblioteket
När: måndag 28 juni kl. 09:00 - fredag 2 juli kl. 15:00
Arrangör: Region Gotland och Gotlands Media

För dig som börjar femman, sexan eller sjuan i höst.
Reporterskolan 2021 erbjuds vid två tillfällen denna sommar:

Vecka 24: 14 - 18 juni

Vecka 26: 28 juni - 2 juli

Tid: kl. 9-15 varje dag
Pris: Gratis, lunch, frukt och material ingår

Plats: Vi kommer att vara på Almedalsbiblioteket, i sagorummet på plan 2 och bibliotekets grupprum, när inte barnen är utomhus och testar på att vara reportrar vill säga.

Anmälan och frågor: eva.nahlin@gotland.se Obs! Sista anmälningsdag 28 maj. Begränsat antal platser.

Innehåll: Under fem dagar får barn som deltar i Reporterskolan testa på att arbeta som lokalreporter på Gotland. Vi gör enkäter, skriver reportage, fotar och diskuterar källkritik. Artiklarna publiceras i Gotlands Media som är vår samarbetspartner.
Vi äter lunch tillsammans, leker en del lekar och lär känna varandra. Tillåter vädret har vi aktiviteter utomhus.
Angående covid-19: Precis som i skolans vardag håller vi avstånd, tvättar händer och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att har man minsta symptom på förkylning stannar man hemma. Vi har satt ett maxantal på tolv deltagare för att säkerställa att vi kan hålla avstånd.