Låna e-böcker på Biblioteken på Gotland

ebocker


Till iPhone och iPad

Till Android-mobil/surfplatta

Till dator och läsplatta

Olika format för e-böcker - EPUB eller PDF

EPUB är ett dynamiskt format. Det betyder att texten anpassar sig till den skärmstorlek, textstorlek och typsnitt du använder. Formatet kan läsas på de flesta datorer, surfplattor, läsplattor och mobiltelefoner. 

PDF är ett statiskt format. Det betyder att texten ser likadan ut oavsett skärmstorlek, vilket kan göra den svårläst på mindre skärmar. Om du lånar en e-bok som pdf kommer den att fungera bäst för läsning i en dator eller i en surf- eller läsplatta med större skärm.

Ladda ner EPUB eller Läs strömmande?

När du laddar ner en e-bok kan du välja mellan Ladda ner (EPUB) offline och Läs strömmande.

  • Ladda ner EPUB betyder att e-boken laddas ner till ditt läsprogram på surfplattan, i mobilen eller datorn. Sedan kan du läsa boken utan att vara uppkopplad mot internet.
  • Läs strömmande betyder att e-boken öppnas i din webbläsare. För att läsa e-boken måste du hela tiden vara uppkopplad mot internet.

Låna e-ljudböcker

Bibliotekets e-ljudböcker är strömmande vilket betyder att du måste vara uppkopplad mot nätet under tiden du lyssnar. E-ljudböcker får du låna i 28 dagar. Du kan lyssna via smart telefon, surfplatta eller dator. Använder du android måste appen Elib ljudboksspelare laddas ned (gratis) via Google Play.

Du hittar bibliotekets e-ljudböcker genom att söka på den titel eller författare du är intresserad av och genom att lägga till ordet streaming i sökrutan.